Dapur Belia Kawasan Kampung Rancangan Kalabakan dan Murut Kalabakan

Majlis Belia Orang Asal Kalabakan telah menyampaikan sumbangan kepada Warga Tua, OKU dan Ibu Tunggal yang berada di Kalabakan dan Kg. Murut pada tanggal 2/5/2020. Sebanyak 70 Pax sumbangan berupa Beras, Telur dan Barangan Dapur lain telah diagihkan dengan jayanya. Sumbangan ini adalah inisiatif Projek Dapur Belia oleh Majlis Belia Sabah yang dijalankan bersempena dgn PKP.

Dapur Belia diwujudkan bagi tujuan untuk membantu golongan sasaran memerlukan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ( PKP ) yang telah berlanjutan memasuki fasa ketiga. Majlis Belia Sabah diberi kepercayaan oleh Kementerian Belia dan Sukan Sabah untuk menjayakan program Dapur Belia ini bagi menggiatkan lagi aktiviti kesukarelawan dalam kalangan belia Sabah serta membantu meringankan bebanan mereka yang terjejas dalam tempoh PKP ini. – MBS

Terima kasih kerana memberi kepercayaan Kepada Majlis Belia Orang Asal Sabah MBOAS untuk menjalankan Projek ini. Tinggi harapan kami untuk bekerjasama lagi pada waktu akan datang.